Mar 28, 2020, 7:35 PM

Под всичко това се събужда пролетта 

  Poetry » Landscape
727 0 0

Под изгнилата шума на листата 
извират спомни и шуртят води.
Под коравата почва на земята
събуждат се сияйни пролетни мисли. 

Под непрогледния взор на мъглата 
избуяват корени на желани треви. 
Под изсъхналите клони на липата 
събират се наново събудени красоти. 

Под лепкавата пръст на низината
набъбват кълнове от сияйни мечти. 
Под широките плещи на  планината
извират шепоти за неродени моми..

Под утринните ласки на ведрината
изгряват вече топли слънчеви лъчи.
В скритите пазви на гората
 се раждат нови пролетни песни. 

© Светлана Тодорова All rights reserved.

Произведението е включено в:
  1553 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??