20.04.2016 г., 21:15 ч.

Поданик на пролетта 

  Поезия
869 0 17

 

В тревното зелено кадифе –

бели маргаритки и жълтурчета.

Да, това са всички цветове,

от които всъщност имам нужда!

 

Моята държава е Април.

Столицата казва се Усмивка.

Тайните ù още неоткрил,

с поглед на любовник я изпивам.

 

Знамето на моята страна

грее във зелено, бяло, жълто.

Везано е с пролетна трева,

чисти мисли, стихове-алтъни.

 

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??