1.12.2022 г., 15:05 ч.

Коледно настроение 

  Поезия » За деца
322 1 3

 

/Таня Г. Денева и Таня Мезева/

 

Т. Д. Свещичките предколедно горят

и лампичките весело блестят.

Елхата за децата е засмяна.

Декември вече с бяла е премяна.

 

Т.М. Звънче от нейде сладичко запя,

май чува се от снежната гора.

Дали пък Рудолф, главния елен,

шейната не приготвя в този ден?

 

Т. Д. На всеки дом вратата е отворена.

Пристига вече… дядо Коледа,

джуджета за помощници е взел

и със Снежанка пътят е поел.

 

Т. М. До горе натоварил е шейната

с пакети цветни, всички за децата,

защото са били добрички те,

дори написали са в писъмце.

 

Т. Д. За Таня кукла с весели къдрици,

за Сашко пистолети и войници,

на кака Ани книга да чете,

за всеки слушал, дар да донесе.

 

Т. М. И точно във дванайсет, в полунощ,

ще грабне той от пълния си кош

подаръкът за всеки отреден.

Аз вярвам, че ще има и за мен!

 

 

 

 

 

 

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??