ПОДАРЪК - 1
Онемели от завист -
оглушахте от злоба!
Вашето его към всеки насочвате.
Ако срещнете някой
успял във живота,
като кърлеж в него се вкопчвате.
Оглушахте и глухи се лутате!
Щедро слава за мъртви раздавате.
На живите гръб ли обръщате?
На безценица все се продавате...
Ваште глави и златната ябълка
като брат и сестра си приличат.
Вътре гнили! Вън с чужда одежда
"Вашите" хора само привличат.
Но поспрете, не бързайте толкова!
В крайна сметка
ще станете купчина пръст.
Обществото заслужен подарък ви даде -
две летви, сковани на кръст!
© Иван Иванов Всички права запазени
Трябваше да го посветиш на всеки, който ще каже: Това не се отнася до мен.