24.01.2009 г., 12:30 ч.

Подарък 

  Поезия » Любовна
1132 0 12

                                                  На Стефан

                                  Честит рожден ден, Обич моя! 

 

Виж,

разсичат в средата й зимата

с нежни връхчета

смели кокичета.

Като тях съм и крехка,

и силна, 

и е страшно, когато обичам.  

 

Ако можеш, ме спри:

дишам вятър

мерят пулса ми, луди, вълните...

Уморен си? -

Подай ми веслата:

зная пътя -

от тук до звездите.

 

Спомен парещ от лед

и от камък

са браздите по твоите шепи -

дай ми болката! -

Вместо подарък, 

позволи, в тях да сложа

сърцето си.

 

© Йорданка Гецова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??