28.09.2017 г., 9:16 ч.

Подарък 

  Поезия » За деца
1197 11 21

Малка топчица донесе

Дядо Коледа в дома.

- Ето ти другарче, Веси

да не си сама.

Само трябва да го храниш

с мляко и месо.

Щом порасне ще те брани

то от всяко зло.

- Туй е вече подигравка

я какво е дребно.

Дребосъчето изджафка.

После се протегна.

С розово езиче близна

моята ръка.

Без да искам се усмихнах

и го приласках.

- Дядо, аз ще го обичам,

ала запомни:

Следващия път сестриче

ти ми донеси!

© Дочка Василева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

"Хитрушковците сладкодумни са палавници умни" »

2 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??