6.05.2008 г., 22:01 ч.

Подготвени за полет 

  Поезия » Философска
778 0 32
Пак вали.
Градът се е разплакал.
Сълзи мият
прашните стъкла.
Сбират се в улуците
във вади
и поливат тъжните цветя.

Мрачно е.
Намръщени са къщите.
Покривите даже
не блестят.
Хората,
прикрити зад чадърите,
гневни и прегърбени
вървят.

Това бе вчера...
днес е пролет!
Слънцето е празнично
над нас.
Със криле, подготвени
за полет,
нека се усмихнеме,
без страх.

Нека да изтриеме
сълзите.
Погледите заблестят
в захлас.
Да пробудим любовта
в душите...
и политнем,
без натрупания гняв!

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??