9.09.2008 г., 12:59 ч.

Подир облаците 

  Поезия » Любовна
552 0 1

Подир облаците

 

Тихо стéна като път самотен,

останал след дъждовен ден,

създадох си аз спомен воден,

целувайки дъжда студен.

 

Облаците се пресичаха

в кръстопътища далечни.

Над мене те подтичваха,

следвайки посоки вечни.

 

Аз стоя навън и стéна

за теб и твоята далечност.

Но дали и ти си преродена

от дъждовната ни течност?

 

Завява хлад. И вятър тих

занесе облаците надалече.

„върви след тях” прошепнах ти

И стéна -

няма да те видя вече.

© Християн Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??