17.04.2021 г., 18:30 ч.

Подмини ме 

  Поезия
313 1 1

Като мартенски сняг закъснял

крехка е твойта последна усмивка,

а очите ти търсят зад мен,

нечия чужда и сладка милувка.

 

Не, недей ме поглежда отново,

подмини ме със боси крака

и тревата нека те гали

вместо моята груба ръка.

 

Нека птиците носят ти радост

с песни, вместо моя брътвеж,

обичта ми ужасна, да гасне,

неполята от твоя копнеж.

 

И недей да ми махаш за сбогом,

и недей ми подава ръка,

аз... не мога да те докосна,

вече си само далечна мечта.

 

А гласът ти беше отнесен,

от случаен повей студен,

туй което ми каза накрая,

не ще стигне нивга до мен.

 

Подмини ме, недей се обръща,

че светът се е ширнал пред теб,

аз оставам във свойта къщурка,

изтощен, изморен, изхабен.

© Èдин Гравън Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесва ми, но без първия куплет. А най-много ми хареса това: "туй което ми каза накрая,
    не ще стигне нивга до мен."
Предложения
: ??:??