26.03.2023 г., 9:32 ч.

Поднесено с усмивка щура 

  Поезия » Любовна, Хумористична
503 1 6
 

По стъпките ти, Пролетно момиче,
вървя и дишам аромат и свежест.
И пея ти, защото те Обичам,
подобно славей по петелски перест.

Разсмивам те с поредна щуротия,
или ядосвам те по малко с глупост мъжка -
Тогава сам глава в тигана бия,
а после пак с усмивчица те гушкам.

Добре, че ме търпиш, но ме познаваш,
и знаеш си, поет съм тра-ла-ла.
Щом цункам те, веднага ми прощаваш,
а аз обмислям... следваща беля...

 

13.03.2023.

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??