12.07.2016 г., 9:48 ч.

Поет да бъдеш 

  Поезия » Друга
284 0 3

Във образните попадения

да виждаш всяка красота.

Затуй чети стихотворения

на поетична висота.

 

Във поетичните владения

поетът тук е господар.

Изписаните въжделения

улучват хвърления зар.

 

И красотата е в метафора,

която те докосва в миг.

Поглъщаш стихо, като нафора...

От кеф надаваш даже вик.

 

В това е точно и магията

на поетичния урок.

Поет да бъдеш във стихията

на ясновидец и пророк.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубав стих!
  • Поздравление, Никола! Винаги съм се замислила над твоите поетични
    уроци, за които ти благодаря! Чудесен си отново.Спокойна вечер!
  • Хубав стих!Поздравления!
    Благодаря ти за поетичния урок, Никола!
Предложения
: ??:??