Поетът с дисаги
Преметнал дисаги със стихове през рамо,
върви той по своя път и води пак борба.
С музата му любима късно вечер и сутрин рано,
пише за хората, от бог е неговата дарба, съдба.
В едната страна на дисагите е неговия, корена
от неговата мила майка от селото й Тополница.
Той пази го в себе си и отглежда го в своята душа,
и расте в сърцето му, той е част от него, от рода.
В другата страна на дисагите е неговия,, корена
от неговия мил баща от селото Ярлово в планина.
Той го пази в себе си и отглежда го в своята душа
и расте в сърцето му, той е част от него, от рода.
А покрай него растат неговите клони, мили деца,
двама сина красиви, мили с добри сърца.
На тях той ще предаде дисагите с два корена,
да ги запазят в рода и да ги предат на своите деца.
© Валентин Миленов Всички права запазени