25.04.2008 г., 11:59 ч.

Поезия от бъдещету 

  Поезия
778 0 9

         ПОЕЗИЯ ОТ БЪДЕЩЕТУ

Що ни земъ да напишъ

бъдищи куплети,

дету всеки ша издиша,

ша римува и ша свети

с свойте думи диалектни.

Ша пишува както искъ,

щото няма задължение

да римува правописно,

правоговорно и верну.

Кирил и Методи е история,

а пък брат му де се дяна.

Правописът е подобие

на изминалата наша слава.

Аз съм гражданче от Европейско

и човек съм на света.

Нещу българско и родно

знам, че гине в самота.

Но творец съм и пунтиръм

аз световните творци,

днес по модата премирам,

светят ярките звезди.

Що стана, читателйу?

Май ни можиш мъ разбра.

Нищу, аз пишувам верно

и четът ме в нашите села.

По английски съм отличник,

там граматиката знам.

Имало е кирилица нявгъш,

но не я разбирам грам.

В училищиту ни родно

учят я по избор, май.

Но се знае всенародно,

че на българския идва край.

© Мария Чомакова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??