1.12.2023 г., 13:28 ч.

Поглед към детството 

  Поезия » Любовна, Философска
139 3 1

Отчаяно опитвах да се върна

със гузната си памет в мойто детство,

мечтите си, когато в полет сбъдвах

и трудното бе повече от лесно. 

Защо ли? Аз не вярвам в мъдростта. 

Със опитът, човека става тъжен. 

Живее в паралелния си свят, 

където истина е само, ако лъжеш. 

Какво, че съм научил сто урока? 

Поуките не са по моя джоб. 

Оказва се, най-вярната посока, 

е тази на логичния ми гроб. 

Едни ще ме гълчат от свидна обич, 

а други ще преплюват моя кръст. 

За трети няма да съм нищо повече 

от цъкане с език и шепа пръст... 

Живота е, какъвто го направиш! 

Наслушах се на таз' летяща фраза. 

Детето в мен обича свойте рани. 

Поетът ме научи да ги мразя... 

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

28.11.2023

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Със опитът, човека става тъжен.
    Живее в паралелния си свят,
    където истина е само, ако лъжеш"

    Бодливи истини затворени в куплети...
Предложения
: ??:??