26.05.2023 г., 12:02 ч.

Поглед по котешки 

  Поезия » Строги форми
534 1 4

На близката ограда, отегчено,

за никого не даващ и петак,

лежи голям и рижав котарак,

обзет от обичайната си леност.

 

Наоколо – двуноги устремени,

поели слепешката своя бяг,

а той, по философски вижда как

Земята се побърква от въртене.

 

И толкова комично-драматична е

в очите му човешката ни същност,

която все към лудости клонѝ.

 

Сред хаоса от нерви и от тичане,

за миг да можех да се спра, и също

живота да погледна отстрани.

© Петя Павлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??