27.08.2016 г., 19:20 ч.  

Погреб 

  Поезия » Любовна
718 1 4

 

 

Голямата любов изглежда мит. 
Мемтата 
– Яворов. Мечтата Лора. 
И в лабиринтите на този бит
се сбутваме. Тъй както слепи хора.
Под арката на утринния хлад
и в здрача на неказаните думи,
по-страшно е, от удар със приклад,
отблъскването дълго помежду ни.
И "хряс"
отрязват твоите коси
пространствата, посоките безкрили,
а на очите, в ъгъла, виси
на ревността гримираният прилеп.
Захвърля змийска кожа всеки плен,
и зейва
погреб овъглен – Всемирът. 
Две падащи листа сме с теб, от клен,
преди тъгата да ни балсамира...

© Ивайло Терзийски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??