24.10.2021 г., 13:03 ч.

Пожари 

  Поезия » Любовна
217 1 1

Ти можеш ли, мила, пожар да гасиш,

запален наяве и стихнал насън.

Ще можеш ли, мила, над него да бдиш,

да чакаш, да страдаш, да плачеш навън.

 

Ти знаеш ли, мила, пожар да гасиш,

запален от думи и пламнал за ден.

Ще можеш ли, мила, когато решиш,

да вярваш, да искаш, да бъдеш със мен.

 

Ти можеш ли, мила, пожар да родиш,

запален от устни и лумнал за миг.

Ще можеш ли, мила, и ти да гориш,

да топлиш, да светиш, за мен да блестиш.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??