23.10.2007 г., 13:49 ч.

Покажи ми път поне на тръгване 

  Поезия
695 1 20
Дори да знам, че идва края,
ще тръгна, без да ми тежат мечти
и след години пак ще те позная,
а ти ще гледаш в други две очи.
Преглътнах жалкото съмнение,
не поисках и билет за връщане,
не чакам закъсняло извинение,
нито време търся - за прегръщане.
Ще се отбивам честичко в съня ти,
преди да се събудиш - ще ме няма.
Не ми предлагай дом в ума ти -
ще ти говоря и ще бъда пряма.
Огънят гори... и винаги догаря,
остават само малко живи въглени
и без начало - всичко се повтаря,
покажи ми път поне на тръгване.

© Елица Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??