27.07.2013 г., 15:31 ч.

Покаяние 

  Поезия » Хумористична
447 0 4

(из цикъла "Вицове в рими")

 

Било в Берлин навремето. Отците

на църквата осъдили жена,

за изневяра публично набита

да бъде с пръчки. Нейната вина

 

доказана била. Пред всички гола

завързали жената на площада

и наредили страстно да се моли

за прошка Богу. Ала без пощада

 

когато я зашибали обаче,

тъй жално запищяла, че съпруга

смирено се помолил на палача

присъдата да заменят със друга.

 

Предложил боя сам да понесе.

Отците съгласили се и той

заместил я на кола. Но не се

голяма част от този нов побой

 

изминала, жената изведнъж

завикала с гримаса безутешна;

“Палачо, удряй здраво моя мъж!

По-силно бий, че аз съм много грешна!”

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??