1.09.2023 г., 14:27 ч.

Поклонение 

  Поезия » Свободен стих
188 0 0
Поклонение

 

Поклонение ново ражда се сега.

Поклонение чрез прослава.

Славянско поклонение.

На боговете Славянски.

Прослава на Велес, Рог, Сварог, и другите до тях.

 

Един от тях прославяш ли – всички там са.

Слава на Велес – да кажем може.

Кои са боговете Славянски.

Те са корените наши.

Нова култура, надежда нова – носят те!

 

Като знаем името да кажем може „Слава“.

Искаме да кажем – "с теб съм и до тебе".

Боже Велес - славни.

И като това ний кажем,

Ставаме тогава, в на Велес школата прекрасна -

прилежни ученици.

 

На вълци, мечки и орли.

На ореха, дъба и бора.

На пелина горчив-тютюна.

На танка могъщ и бика селски.

Другари-братя се превръщаме.

 

Сварог за майсторство ще търсим.

Перун за смелост, чест.

За Род, Небето ще си спомняме.

Във води забравени ще плуваме.

Чувства, радост, енергия, култура –

Бит специален – носят боговете.

 

Същества и хора, с Велес, до него – и те

при теб ще дойдат.

 

Лесничея – богът нов възрастващ.

И той твори с проекта нов – Велес и плюс.

Паралелно - с път-пътеки нови – свои.

На Лесничея с идеите скромни – слава!

Сам той себе си, своя облик нов - прославя.

 

Какво Лесничея прави – важно е това.

На разходки ходи. Пее и прославя.

Твори с ум и със ръце - с занимания ежедневни.

Бос ходи и облива се с вода студена.

Храненето - в ред ажурен той осъществява.

 

Когато боговете свои ти прославяш.

Дървото на живота твой с плодове ще се отрупа.

Когато сезон за тях пристигне.

Търпелив бъди, не скучай – труди се.

С занимания любими, и нелеки често, се насищай!

 

На боговете Славянски нека кажем „Слава“.

Култура нова те ни носят – чувства.

Бит и битие – усещане ново.

А какво е нужно – много малко – "Слава".

И после израстване, растеж – живот за теб - се ражда!

 

За боговете други да говоря тук не искам.

Те всички - "лайкоберачки" за душата са.

За духа са меч - тояга.

За живота учители.

На труда вдъхновители.

 

 

Ура

 

 

Лесничея

 

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??