5.07.2012 г., 22:20 ч.

Полека, полека... 

  Поезия » Любовна
843 0 16

"В полунощ над мечтите ти тихо ще слизам
и насън ще те срещам във цъфнала ръж."
Daizy_Crazy

Няма цъфнала ръж. Изгоряха до корен нивята,
изморени навярно от лятната огнена страст.
Вие жадно в комина ми лютият есенен вятър
и полека, полека забравям за теб. И за "нас".

Влачи облаци тежки и мокро се спускат завеси -
тъжна сцена, сълзливо-финален сапунен декор.
Ще забравя полека, полека за лятото. Есен е.
И логично е време за отдих след летния мор.

А пред прага възкръснали мокро пъстреят тревите
и сред тях непоканени никнат отронени спомени.
Няма как да изтрият безсънното лято очите ми
и полека, полека забравям, че има сезони...

 

© Христина Мачикян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??