13.07.2010 г., 20:45 ч.

Полет към Слънцето 

  Поезия
593 0 2

Протегнах се към Слънцето с надежда

да докосна с пръст космическата свещ,

а облаците, сякаш в паяжинна прежда,

погълнаха ме като хищник вещ.

 

Понесох се сред бялото вълнение

във търсене на звезден прах,

но не звезди, а лунно затъмнение

вещаеше поредният ми крах.

 

Не исках да повярвам, че ще падна,

подритван от немирния ветрец,

а Прометей пред мене огъня открадна

и върна се като светец...

 

А аз навярно ще изчезна

като диря от случаен самолет,

но имах смелост да посегна,

дори да бъда за това проклет!

 

 

© Леонид Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??