27.01.2008 г., 21:16 ч.

Полет над нощта 

  Поезия
806 0 2

ПОЛЕТ НАД НОЩТА

Това сирото момиче,
сгушено в студения камък,
очаква своето бяло птиче
и копнее за нов пламък.

То вярва в чудеса,
дори в приказни принцеси.
Витае в своите небеса
и не е като всички контеси.

Момичето е бездомно
и е без дрехи почти.
Снегът се трупа вероломно
и под него загиват всички мечти.

Зимната нощ е много зловеща,
за момичето - тъмна и страшна.
И камбаната с рев кънтяща
разпилява снега по улицата прашна.

На утрето всичко е спокойно
и потънало в преспи от сняг.
А момичето - красиво и стройно,
е вечно заспало в своя бяг.

Лицето й е ангелски бяло,
а сини са замръзналите ръчички.
И сега без дрехи, без покривало
тя веч лети със своите птички...

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ми просто е прекрасно...толкоеа истински и нежно...според мен това ти е най-доброто до сега......много силно просто много красиво..продължавай само така лилси...поздравления и адмирации хахаха
  • Много тъжно...Но прекрасно...Браво, Лилия! С много обич и усмивки
Предложения
: ??:??