Политически джуджета
вред по цялата планета
раснат – само че у нас
нямат дрехи на райета,
имат пълни портмонета
и са винаги на власт!
Уж на ръст са твърде малки,
та едва държат писалки,
а пък се издигат в сан.
Вмъкват се в партийни листи,
пред законите са чисти
и не знаят що е срам!
Дискутират по проблеми –
вещи са по всички теми.
И с бради, и без бради,
демократи се наричат:
че народа си обичат,
всяко ще те заблуди!
Но подушат ли паричките,
вкупом се нахвърлят всичките,
лапат с апетит голям –
щом така джудже се храни,
то и депутат ще стане,
и – партиен великан!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени