28.06.2019 г., 10:22 ч.

Полуалкохолна носталгия 

  Поезия » Философска, Свободен стих
644 0 1

Полуалкохолна носталгия се разлива
към чистите ми дни и онези истини,
чиято същност остана си непроменлива
и залезе, и изстина.

 

Разликата между мен и любовната жрица,
която въздиша по изгубената непорочност,
е в наивната вяра, че е обратима матрица
да следваш идеала задочно.

 

В заключение на полупразната половинка
настъпва утешителен усмихнат полумрак.
Принципът, подпийнал, своята любимка
ще намери в същия бардак.

© Kiddo Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Принципът, подпийнал, своята любимка
    ще намери в същия бардак.
Предложения
: ??:??