28.02.2010 г., 10:13 ч.

Полубдения 

  Поезия » Друга
417 0 9

 

 

 

Сам виното допивам в полумрака

на маса пред догарящите свещи,

а мислите сгъстени ме очакват

на прага, по посоките горещи.

 

 

Следа ли криволичеща да хвана

на пътя ми утъпкан към дома си?

Нагоре ли да свърна към Балкана

в пътеките на спомените властни?

 

 

И в нощите ми - сънни полубдения,

от моето квадратно одеяло

излитат полукубови видения

до утрото! - в стъклата изсветляло...

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??