Селски път, забравен от света...
Далечна къща, останала сама...
Тежък помен... Замръзнала сълза...
Некролог залепен на пътната врата...
Празен дом... Изсъхали цветя...
Навред обречена и мъртва тишина...
Комина пуст... Безнадеждност, самота...
Пътеката покрита е от шума и трева...
Студени стаи, забравени слова...
Стари снимки навяващи тъга...
Хладен гроб, затрупан от снега,
Горяща свещ до изкуствени цветя...
Глътка вино, питка и вода...
Останал спомен за човешка доброта...
© Пламена Владимирова Всички права запазени