15.02.2024 г., 6:39 ч.  

Помисли на един полудел -2 

  Поезия » Пародии
208 0 2

Хо,хо,хо, пак съм аззз, сеги в ролята на дедо ви  Мраз.

Чук, чук, трак, отворете порти, мушмороци, отново съм аз.

Хей, мушмороци, МУШморони и некои  направо  барбарони,

уж мъкна чувал със дарове за вазе,  а то май  обещания балони.

 

Кой данъците си плати послушно, радушно и на време

ще получи 0,5 процента намаление, хей ти хорско бреме!

Намаление, намаление ти си нашето СПАсение овреме,

кукуКупуваш три плащаш две е к'во нема да мреме.

 

Какво от туй, че плащаш ДДС за всичко, но и т'ва не стига,

глей как пИчели бай ви Футболисков, па и Dara намига!

У ПаралаМЕНТА квичат и се жалват трите прасенца,

вълкът бил им пречил  да плюскат купища евренца!

 

Ми к'во да кажат тиа  със цървулите, калпаците и гуменяците,

дето на месец се блъскат за 700 лева, а бе тия бе, амсалаците.

Ще ги сменят виетнамци, китайци, индийци ил други находки,

поне да премахнат безплатно уличните кучета и котки.

 

Тъй де, айде, не на здраве,бря, нема да сте живи па и здрави,

ще ви гази кой ви хване, долу главите, к'во да се пра'и?!

Язе изчезвам преди да ме гепят и ме чекайте пак хей, пааак!

Па ша дода да ви сгорчавам дните, нощите, ами кЪ, демек как. 

 

... и малко оптимизъм за разкошшш!

 

Чао, чао от дедо ви Мразъ, зън, зън, пляс та дрън, ето цъфнал пън,

мушмороци, МУШморонки, барбаронки зимъ е, а   топлинко е вън!

Я и Сънчо съм бре та ида от горица  страшно  раздвоен при вазе,

нищо, че живейте лошо,  трудно,  спокооо  горе мислят за назе...

 

 

 

 

 

 

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??