Помощ
Да се помогне на някой
Това е възможност за нас.
Може би - и така е - и на нас също помощ ни е нужна
Светът.
Източник на радост той е.
Дъждът и студът нужни ли са.
Да !!
Те са крайно нужни за природата, за нас.
И гладът тренировъчен е нужен.
Нужно е в природата всичко.
Изгубил си лева двадесет.
Но друг ще ги намери.
Каква е разликата?
Нека поживее малко другият от тебе.
"Твой" е тоз човек.
Наказанието, което даваш правомерно
Какво е?
Ти вземаш това, което са ти взели.
Радостта, дух и настроение са ти взели.
А те ти трябват.
Човек, който греши, от невежество греши.
Иска да не плаща.
Ти си плащаш тогава на себе си сам - наказваш когато.
Проправяш си през "храстите" пътека.
Храстите всички искат да живеят.
Но и пътеката твоя - през тях - нужна е за тебе.
Чистиш си я решително ти.
Борбата в природата е неизбежна.
В на живота името.
Даване и вземане.
Това е животът.
Слава на боговете - казваш.
Ти им служиш, и те на тебе.
Изгодно следователно е да се
Помага. Да се служи.
Но храстите пречещи от твоята пътека, съдбата им е да се отстранят.
Това е на живота аритметиката проста.
Минава покрай тебе човек млад, и на земята плюе.
Ти гледаш в този миг.
Иска той да каже: имам право.
Да, но той не знае, че греши.
Когато вярва, че само той единствен (и на себе си любим) да живее трябва.
Ти, със своите радости и болки,
Да живееш също искаш.
Ще го накажеш адекватно за грозната картина.
В името на радостта твоя, да му се поствръдне малко - се налага - неговия хлеб.
Очите ти отваряш му.
Нужни са в живота
Помощтта и наказанието.
Даване и вземане това е.
Някои казват - "любов".
Любов да - въобще, и по принцип.
Любов в сърцето да има човек добре е.
Но е задръстена от храсти пътеката негова.
Къде да ходи той? Какво да прави?
Налага се да действа съответно.
В името на радостта.
Богато е Слънцето с възможностите свои.
Стани богат и ти кат него.
Давай-вземай ти - както трябва.
Слава на Велес - бог - другарят мой.
На Лесничея слава - на човека, който да ходи иска по пътеки чисти и свободни.
Без воля нищо ний сме.
Без труд.
Не се сърдѝ на върлото, що се налага да изкачваш.
Радост и доволството после,
То ще ти даде!
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Всички права запазени