22.04.2024 г., 20:31 ч.

Поне го прави от любов... 

  Поезия
89 3 0

Поема съм – несподелена,
от птичи стъпки в пясък – стих.
От звуци мъничка Вселена,
сред нотите сърцето скрих.

И лист съм – скица на картина,
издраскан с въглен силует.
Часовник кротко ме подмина,
стрелките спрели – век без пет.

Стоя си и броя еони...
за математика – лаик.
И кой каквото там да гони,
навярно чувства се велик.

А аз съм мъничка и тиха,
светът ми всеки ден е нов...
Сънят убива два-три стиха,
поне го прави от любов...

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??