24.06.2018 г., 13:02 ч.

Поне за миг 

  Поезия
318 2 9

Поне за миг ми дай да те прегърна –

жадувана, единствена, Венера!

В бръшлян тъй кичест аз ще се превърна,

ще те обгърна – къщичка сред двора.

 

Бръшлян, но не за да те задушавам

и не да вкопча се – не си пленена.

Закрилата си мощна ще ти давам

и топлината мека и зелена!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??