31.05.2019 г., 16:22 ч.

Поникога 

  Поезия
459 1 2

Когато искам да съм зла

и просто ставам себе си,

когато се направя на красива

или се крия с дни от слънцето

когато нямам грим

или съм рошава

и щорите са мойте дневни дрехи,

 

тогава, в празнотата на прозорците

и в тихото на прашната ни улица

и в неначенатите ни ремонти,

и още по непочнати излитания

 

се смирявам, смирявам се, аз просто се смирявам...

 

и в душата ми отеква само мъката,

от разрушеното със думи...

 

и шепот от неделните камбани

на храмове, в който не пристъпваме

и никога не палим даже свещи

и още по', поникога не се венчахме...

 

Тогава се намирам между думите,

на неизречените ни обети

и ги прегръщам до полуда... и стават мен

и аз съм тях...

вградена в сянката на няколко куплета.

© Евгения Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ефирно и силно едновременно.
  • Хареса ми! Има доста попадения, приближаващи читателя до твоето състояние:
    "И щорите са мойте дневни дрехи"...
    "и още по', поникога не се венчахме"...
Предложения
: ??:??