Понякога е толкова самотно
Понякога е толкова самотно,
че чувстваш се единствен на света.
Сякаш от вълните си изхвърлен,
но и от брега не си приет.
Понякога е толкова самотно,
че бродиш сам безцелно из града,
пред църквата се спираш уморен,
поглеждаш - пустота навред.
Понякога е толкова самотно,
че влизаш безнадежден в храма.
Чувстваш, че напълно си сломен
и към иконата отправяш молещ поглед.
Дали тя вижда твоите очи?
Дали тя чува твоите молби?
Една след друга рукват ти сълзи...
© Десислава Всички права запазени