22.12.2016 г., 16:06 ч.

Поплачи си Българийо 

  Поезия » Гражданска
518 3 7

ПОПЛАЧИ СИ БЪЛГАРИЙО

 

Поплачи си, Българийо, майко самотна!

За отнетите деца от твоята гръд.

За това, че те грабят и тровят, сиротна,

и късат жестоко, от твоята плът.

 

Твойте синове, Българийо, дъщерите ти,

с болка скъсаха пъпната връв.

Не спират да плачат за тебе очите им.

А сълзите им, Майчице, са твоята кръв.

 

Беше прекрасна. В парцал те превърнаха.

Дробовете ти продадоха на чужди страни.

Нямаха срам! И гръдта ти пребъркаха.

Родени от теб. А те убиват. Боли!

 

С чужда реч, кой ще плаче за тебе?

С чадър, кой ще те пази, когато вали?

Но аз знам! Ще пребъдеш в бъдното време!

Дори и болнава. Ужасно дори да боли!

© Ник Желев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??