14.06.2016 г., 8:21 ч.

Пораснала мечта 

  Поезия » Друга
336 1 1

Пораснала мечта

 

Преди години познавах момче.

То не беше със нищо различно.

Даже скучно понякога бе...

Най-обикновено, синеоко момче.

 

Не мечтаеше то като другите,

да литне в космоса, да стане спортист.

Не мечтаеше даже да бъде

световноизвестен артист.

 

Момчето със нищо различно...

Обикновеното, синеоко момче,

мечтаеше най-много от всичко,

единствено да порасте.

 

Всяка сутрин, пред огледалото в банята,

изследваше свойто лице,

с надежда да види покарал

един черен косъм поне.

 

Всяка сутрин!... Така беше... Наистина.

Огледалото още стои

и мечтата момчешка ме гледа,

с пораснали, уморени очи!

 

Емил Стоянов

12.06.2016г.

 

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Всяка сутрин, пред огледалото в банята,
    изследваше свойто лице,
    с надежда да види покарал
    един черен косъм поне."
    Хубаво стих, Емо! Върна ме много години назад !
Предложения
: ??:??