26.08.2006 г., 20:48 ч.

Поразия 

  Поезия » Гражданска
1242 0 2
Господ помощ да ни прати. Божичко,
каква беда! Всеки правата ще си търси
щом го мъчи тегоба.

Малко му остана и ето човекът, загубил
надедежда, нарежда: един да се отърси
от калта - вторият помита, третият
лъжец е, а четвъртият не пита.

Без закони и без ред, хаосът се избута
най-напред. Закрилата я няма!
Тя излетя, ще ходим да я търсим в
глухите поля.

Докъде я стигнахме, вижте!
Кажи ми как така си станал човек и кой
ти е виновен, че си научен да бъдеш
нелеп? Тя, поговорката, е вярна, но не е
за всички. Това е твоя заслуга и
получаваш награда. Вземи, Господ здраве
да ти дава, тя е за теб!

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти Силве!Много ми е драго,че си схванала идеята ми в стихотворението!Поздрави
  • за мен не е важно да оценявате творбта ми,дори тя да е за двойка а по добре дайте своето мнение или съвет,той никога не е излишен!и повярвайте ми какьвто и да е той аз ще го възприема и ще се постарая да се поправя!
Предложения
: ??:??