19.10.2010 г., 16:13 ч.

Порода 

  Поезия » Хумористична
600 0 4

                      Порода

 

Роди се в храстите на тротоара

едно кутре от рижа кучка стара.

Известна бе на млади и на стари -

и породисти, пък и помияри.

Настана вой и лай до небесата -

не могат да решат кой е бащата!

Съседският булдог им се иззвери

и прилика със себе си намери.

Пък пуделът на дамата отсреща

започна да го поучава вещо:

- Главата и коремчето са прави,

но крайниците - къдрави и здрави,

и гледайте, не бих му се учудил,

ако израсне като кралски пудел!

Един младок се блъскаше да мине

и викаше: „Аз тук съм от година!

Ушите му са вирнати и дръзки

като на нас, на истинските хъски”

- Я стига вече! - викна пес проскубан –

аз дълго време в майката бях  влюбен!

И нищо чудно подир месец в парка

да се разхожда истинска овчарка!

Намеси се завчас и пекенеза:

- Е, може и роднина да излезем!

Виж колко са му мънички крачката,

с това породата ни е позната…

Послуша спора кучката, послуша,

и всичко вече ù дойде до гуша.

Застана пред кутрето горделиво

и заяви на всички закачливо:

- Породата му днес е много модна.

Нарича се КВАРТАЛНА ПРЕВЪЗХОДНА!

 

 

© Касияна Винева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??