15.02.2009 г., 21:25 ч.

Портрет 

  Поезия » Любовна
890 0 6

Рисуваше я със замах
разпънал платното на вятъра
с тънките и широките четки на дъжда
с мазките на изгрева залеза и дъгата

Рисуваше я влюбено
опиянено
виновно 
остро и сломено
рисуваше я бързо
отривисто
не повече от рана и разчистване

рисуваше задъхано до болка
рисуваше я колкото
и толкова
рисуваше я безпределно близка
висока - синя
и зелена - ниска
рисуваше я до последен лъч и глъчка
рисуваше я с пръсти на отлъчен
рисуваше я мълчаливо
чувствено
постигаше естествено
 изкуство
...

и нощ след нощ под съпровода на тъгата
   даряваше  с портрета ú луната

© Дора Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??