Застанала тихо във лъч светлина,
останал самотен да топли света,
поздрав последен праща есента,
на зимата дълга отстъпва деня.
Опърпани гледат храсти, дървеса,
за последно събират малко топлина,
и стрелкат се птици в есенната красота,
от утре обречена да изчезне в снега.
© Сеси Всички права запазени