21.06.2008 г., 19:49 ч.

Последна изповед 

  Поезия » Друга
613 0 4
ПОСЛЕДНА ИЗПОВЕД

Отивам си вече от този свят
тъй много прегрешил.
Отивам си все още млад,
но много преживял през през тез години.
Щастлив съм днес,
че утре няма да ме има.
Живях достатъчно в мръсен свят,
живях и не мислих аз за края.
И не исках и да зная,
че някога ще дойде той.
Но ето, че дойде, и то навреме -
дни преди да съм се разорил.
И сега в самия край
бих искал да ви кажа всичко...
Не ще успея, знам това
в мига преди да си отида.
Бих искал този миг да изживея
и да си отида с усмивка на уста.
Ще каже някой в утрешния ден:
"Не беше той добър човек!"
Но аз не ще му се разсърдя -
нали мен вече няма да ме има.
А утре слънцето ще грее силно,
ще бъде топло, птиците ще пеят...
Какво от това? Мен  утре няма да ме има -
от днес нататък всичко ми е безразлично.
Е, хайде, останете си със здраве,
че трябва вече да вървя!
Усещам, идва моят сетен час,
а аз безсилен съм пред него.
Последно "сбогом" само ще ви кажа
и тръгвам. Вече ми е време!
Прощавайте и ме помнете...
Ще ви чакам аз там нейде в небесата!

© Наско Енев - РИМПО Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Надявам се, че вече си преживял това си настроение и няма да прочета нещо подобно-някак не ти отива да пишеш стихове в такова минорно настроение,....макар че не те познавам ти го казвам ...!Усмихни се и бъди оптимист!
  • Но ето, че дойде, и то навреме -
    дни преди да съм се разорил.

    Ама моля те, това не е причина!
    Така да кажеш на лирическия, чу ли?
    Пък ти... айде, остани си със здраве!
  • Аааа, не така! Къде си се разбързал?!
  • Не би понесъл своята вина, че утре ще те няма!!!Остани!!!
Предложения
: ??:??