Ухае силно пролетта.
Провира топли пръсти
в косите ми. И на пета
завърта се чевръсто.
Загръща ме безбрежността.
Дъждът ще ме покръсти.
Чертае кръст на паметта.
Мъгли раздига гъсти.
Ще кажа сбогом на снега
от призрачната бездна.
Небето ще смиря в брега
с молитвата последна.
© Плами Всички права запазени