24.09.2007 г., 9:58 ч.

ПОСЛЕДНА НОЩ 

  Поезия
704 0 3
Любовта ми към теб не познава време,
никой силата и не може да отнеме!
И хиляди нощи да трябва да чакам, хиляди сълзи да изплача,
никой друг не сънувам!
Никой друг не жадувам!




Последна нощ без теб е тази
                                                   и аз не мога да заспя,
като знам, че след броени часове ще те прегръщам,
като знам, че в ръцете ти от щастие ще умра!
  
... И имам всичко - цялата любов на света,
която толкова чаках,
                  за последно съм сама в нощта!


За последен път търся допира ти,
                                                             а го няма,
за последен път в съня ми си
                                                      измама!


Защото утре пак ще ме целуваш
                              и с дъха си с моя ще се сливаш.
Утре пак ще ме притискаш
             и от любовта ми с жадни устни ще отпиваш!

А тази вечер е последна,
                                       в която ти не си до мен,
последна нощ!
                       Без теб последен беше този ден!



Каквото и да правя,
                                в моите мисли присъстваш
и край мен да си,
                                                    и да отсъстваш!

Но искам аз да те почувствам
                                                                      близо,
макар и любовта ми да доказа,
                                     че дори и да не си наблизо,
тя е силна
                                   и времето не я ангажира
и далеч да си -
                                    тя сама те намира!


Последна нощ сърцето ми самотно е,
                                  но този път не плаче,
защото знае, че утре ще го стоплиш
           и няма да чувства липсата ти вече!

Последна нощ не споделяш
                                                 моята постеля,
последна нощ, но утре
                ще протегна ръка и ще те намеря!

Обичам те безумно
                   и знам, че любовта ми е споделена!
 

 Знам, че утре ти при мен се връщаш,
 чаках те дълго - последна нощ не ме прегръщаш!

16.10.2005г, София

© Божана Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??