15.05.2010 г., 12:34 ч.

Последна обич 

  Поезия » Любовна
932 0 22

Тази обич ще бъде последна,

тази обич ще бъде до гроб,

няма нужда от вдигнати летви,

нито време за приказен зов.

 

Тази обич ще бъде най-тиха,

Верността този път се подписва

и докрая ще бъде изпита,

без да има какво да ù липсва.

 

Дълго чакана, тъжна награда

за десетките зимни летà,

през които така се надявах

да ме стоплят полярни слънца.

 

Като вино за коледна зима,

като хляб с топли думи омесен,

тази обич е необяснима,

тя е влюбена в залеза есен.

© Ивон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??