29.10.2021 г., 6:55 ч.

Последната карта 

  Поезия » Философска
365 1 2

Последната карта

 

От любовта се ражда поезията.

Първо не я забелязваш до теб.

После се случва да се разминете

без да познаете думи съзвездия.

 

Всяко вричане е пламък с дим.

Тъмните пушеци ваят бръчки,

щастливи с шала на вярата.

Светлите пръсти са зиморничави.

 

Небето диша през сватбен воал,

когато изпраща влюбени облаци.

Разумни атоми в оловни сблъсъци

живеят с последните карти.

 

28.10.2021 г.

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??