11.10.2007 г., 10:53 ч.

Последната спирка на лятото... 

  Поезия
604 0 19

Извирах в безпосочност и прощавах,
вливах се потребно в непознатото
и опитвах се да сляза - не успявах,
на последната спирка на лятото.



Настигна ме забързаната есен
и погали ме с златисти пръсти,
изморени от вятъра, падаха кестени
и заплакаха облаци - черни и гъсти.



Скоро и снежинките ще затанцуват,
в бяла приказка, прекрасни балерини,
с мокри длани по земята ще рисуват,
бели, пухкави, като килим картини.

© Елица Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??