10.11.2019 г., 7:47 ч.

Последни редове. 

  Поезия » Любовна
438 2 3


Аз няма да напиша ред за тебе.
Дастатъчно! Изплаках те завинаги.
Дори ти подарих и още време,
след твоето обичане във мигове.
Ще бъдеш никоя. Поредната ми гара,
в която исках да отдъхна с вечност.
Но тъй се разменихме. И останах,
а ти качѝ се във вагона на надеждата.
Върви и никога назад не се обръщай!
(Аз свикнах да вървя от пусто в празно.)
Като на Господ ти се молех и се кръстех.
Обичах те, но адски те намразих!
Кълна ти се! Последни редове.
А можех да напиша цяла Ода.
Ти думичка не ще ми прочетеш.
По дяволите да вървиш! И сбогом. 

 

Danny Diester
(Стихопат.)
 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??