26.05.2008 г., 10:50 ч.

Последните сълзи 

  Поезия » Друга
785 0 2

ПОСЛЕДНИТЕ СЪЛЗИ

Лежи самотен на студения под

и се задъхва в несподелена болка.

Нежните му ръце треперят от шок,

a сините му очи се затварят пред бога.

Той знае, че умира сам,

недарил любов на този, на когото най-силно желае.

А защо все стоеше на неблагодарното рамо на убиеца,

крадеца,

лъжеца,

делящ със демони неблагодарна задача?

Защо се опитваше да помогне на неспособните сами да осъзнаят,

че имат ангел досами тях?

Защо безсмислено ги молеше да не слушат дявола,

най-коварния другар?!

Но тази нощ вече няма смисъл.

От очите му се стичат кървави сълзи.

Те капят по изстиващо сърце,

туптящо за любов, преди да умре...

© Габи Кожухарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??