21.08.2011 г., 19:16 ч.

Последният ден на Лятото 

  Поезия » Друга
692 0 22

Прибира Лятото рибарските такъми,

доволно от сезонния си улов –

сто изгреви и залези, без да се напъне,

милион въздишки, благословени с пълнолуние.

 

Изпрати днеска и последните щастливци

с усмивката си своя - недоспала,

а чайките и гларусите – вечните ревнивци,

закрякаха с предчувствие за истинска раздяла.

 

Остана Лятото самотно на брега,

в очите тюркоазът потъмня му само,

почеса се, избърса пясък от крака

и метна слънцето на въдица през рамо...

 

 

 

© Ивон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??