Aug 21, 2011, 7:16 PM

Последният ден на Лятото 

  Poetry » Other
694 0 22

Прибира Лятото рибарските такъми,

доволно от сезонния си улов –

сто изгреви и залези, без да се напъне,

милион въздишки, благословени с пълнолуние.

 

Изпрати днеска и последните щастливци

с усмивката си своя - недоспала,

а чайките и гларусите – вечните ревнивци,

закрякаха с предчувствие за истинска раздяла.

 

Остана Лятото самотно на брега,

в очите тюркоазът потъмня му само,

почеса се, избърса пясък от крака

и метна слънцето на въдица през рамо...

 

 

 

© Ивон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??