27.10.2023 г., 12:07 ч.

Последният есенен лист 

  Поезия » Философска
265 2 14

ПОСЛЕДНИЯТ ЕСЕНЕН ЛИСТ

 

Луната покрай хълма се търкулна –

семчица в дланта на южен вятър.

От нея ли на заранта ще лумне

бликащият цвят на светлината?

 

Какво сънувала съм, не разказвам.

Понякога е нужно да се скрие.

Което нося и тая на пазва.

Защото може и да ме убие.

 

Душата ми да грабне някой дебне,

в юмрук да стисне писъка ми птичи.

Но аз не искам да съм непотребна,

щом имам малко време да обичам.

 

Знам – пътят никъде не продължава.

След него мракът е непроходим.

И любовта, в която се раздавам,

дано да не изчезне – яко дим.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??